At Yarışı Haber Sitesi | At Yarışları Video | Galoplar | Ganyan Bilgileri

at yarışı facebook at yarışı twitter at yarışı vimeo rss at yarışı Reklamlarınız için : info@liderform.com.tr

At Yarışı Yazarları Derneği’nin kamuoyu duyurusundan çelişkili açıklamalar geldi

13 Nisan 2018 / 18:15   |   676 Okundu   YAZDIR

Safkanların idman ve form durumlarına ilişkin bilgilerin kamuoyuna aktarılması, yarış medyası ve bu bağlamda, At Yarışı Yazarları Derneği’nin görevleri arasında yer almaktadır. Ayrıca Derneğimizin üyeleri arasında bu hizmeti veren çok sayıda arkadaşımız bulunmaktadır.

Son dönemlerde bilgilerin sağlanması ve paylaşılması konularında ciddi sıkıntıların yaşandığı, bazı kişi ve kuruluşların haklarını yasal yollarla aramayı seçtikleri hepimizce bilmektedir. Dernek; hak ve çıkarların koruması amacıyla yargıya aktarılan ve kişilerin özel isteklerini içeren konularda taraf olmamakta kararlıdır.

Dernek;  sektöre zarar vermeye başlayan bu sorunun kalıcı ve hakça çözümü için Türkiye Jokey Kulübü ile başladığı görüşmelerini sürdürmektedir. Bu düzenlemede yer almak istememizin temel nedeni; üyemiz olsun ya da olmasın, hiçbir emekçiyi dışlamayan, eşit haklara sahip olacakları, şeffaf bir sistem oluşturmaktır.”

Kemal Akyer’in Cevabı:

Kendi itiraflarında Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda Önder İşgüzar’ın dolabını izinsiz açarak onun dolabındaki galopları, sprintleri kendilerinde olanlarla karşılaştırıp merkez büromuza “İlave galoplar” adı altında TJK’da tek faks sistemi olmasından dolayı ölü safkanlara ve haraya giden safkanlara galop yazarak noterden bir gün evvel tasdiklettiğiniz artık gün yüzüne çıkan ispatlanabilir gerçeklerdir.

Her iki tarafı da ilgilendiren mahkeme kararına göre yukarıda belirttiğim gibi sizlerin dikkatini çekerek galop, sprint bir daha tekrarlanmaması için mahkeme tedbir kararı koydu.

Ulusal gazeteler, sadece o yarış gününün galoplarını, sprintlerini bastıkları için ölü ve çiftliğe giden atların galoplarını zaten kullanmaları mümkün değildir. Fotomaç gazetesi köşe yazarı ve At Yarışı Yazarları Derneği Üyesi Atahan Zilcioğlu, olayın gerçek yüzünü Fotomaç gazetesi’ne anlatarak bilgilendirebilir, ama işlerine gelmez.

Fotomaç gazetesinde at yarışı yorumları yapan arkadaş, Behçet Ekinci davası ile ilgili “-Ben davayı yakından takip ediyorum, her şeyi biliyorum” deyince kendisinin de bu işlerin içerisinde parmağı olduğu kanısına vardım. Atahan Zilcioğlu, 12 Nisan Perşembe günü Twitter’dan “Bunların Allah korkusu yoktur. Mahkemeye verdik. Yine veririz” derken Zilcioğlu, benim öne sürdüğüm bu kanıtı adeta sosyal medyadan doğruladı, Ekinci’lerin biz mahkemeye verenlerden olduğunu, tekrar verebileceklerini açıkladı.

Osman Ekinci korku imparatorluğu kurmaya çalışırken Behçet Ekinci hipodromlarda saatçi kadrosu kurmak için yıllardır havuz sistemi ile çalışan saatçilerimizin aklını nasıl çelebilirim diye hikayeler anlatıyor; hayali listeler hazırlıyor. Atahan’da TJKyönetimine bunları sunuyor. Söz konusu teklifi yönetime eğer ki Behçet Ekinci sunmadıysa; o halde bu teklifi şahıs olarak mı, yönetim kurulu üyesi olarak mı veriyorsun? Ya da dernek üyesi olarak mı derneğin tüzüğünde olmadığı halde bu yetkiyi nasıl hangi hakla kullanmaya kalkıyorsun?

Zilcioğlu’nun ya da  derneğin teklifinde saatçi önerilerinin içinde ekürilerle anlaşmaları olan video çekenlerde var. Video çekenler saatçilik yapamaz sadece anlaşmalı olduğu ekürilerin atlarını, kenterlerini, sprintlerini ve galoplarını video çekerler.

Türkiye Jokey Kulübü’ne vermiş olduğumuz öneriden de anlaşılacağı üzere; oluşturulacak modelde At Yarışı Yazarları Derneği’nin hiçbir parasal talebi bulunmadığını, bu ve benzeri söylentilerin asılsız ve kasıtlı olarak çıkarıldığını özellikle belirtmek isteriz.

At Yarışı Yazarları Derneği kuruluşundan bu yana, doğruları savunarak, medya ile kamuoyu arasında köprü olmayı, yarış yazarlarının hak ve çıkarlarını korumaya çalışmaktadır. Bu çabasını bundan sonra da kararlılıkla sürdüreceğini kamuoyunun bilgilerine saygı ile arz ederiz.

Kemal Akyer’in Cevabı:

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle bültenciler saatçilere zam yapamaz olunca at yarışı yayını çıkartan gazetelerin artık ellerini taşın altına koymaları gerektiği kanısındayım dedim. Bir kaç gazete ile görüştük, ekonomik destek anlamında elinizden ne gelirse direkt saatçilerin hesabına yatırırsınız dedik. TJK galop hizmeti verecek denilince at yarışı sayfası hazırlayan gazetelere galopları, sprintleri kullanma süresini uzattık ve galoplarımızı, sprintlerimizi kullanmaya devam edebilirsiniz dedim. Behçet Ekinci’nin aldığı mahkeme tebligatı nedeniyle Fotomaç ve Takvim gazeteleri hariç diğer basın kuruluşları tüm hipodromlar ve Ankara 75. Yıl Hipodromu’ndaki ekibimizin tuttukları galopları, sprintleri kullanmaktadırlar.

7 yıl önce TJK yönetimine Çalıcıoğlu Başkanlığa aday olduğu dönemde bültencilere aylık 1.000 TL gazetelere 2.000 TL ödül şartıyla basın tahmin yarışması gündeme getirildi. Seçime 20 gün kala gündeme gelen bu yarışmanın seçimden sonra başlayacağı duyuruldu. Bültenciler yarışmadan aldıkları ücretin tamamını hipodromlardaki saatçilere dağıtacağım demesine rağmen yarış yazarları derneği ayrımcılık yaptı ve yarışma sadece ulusal gazetelere 2.000 TL olacak şekilde düzenlendi, bültencileri bu kategoriye koymadı.

Geçen defa sordum, yine soruyorum. 7 yıldır TJK her ay Dernek adına günde 30 dakikalık bir iş için 5 ile 6 bin TL alıyor musunuz, almıyor musunuz. Bu paralar tüzük gereği derneğin kasasına giremez. Peki bu para kimin kasasına giriyor? Lafta “doğruları savunarak” değil icraatta doğrunun yanında görmeyi arzu ettiğimiz At Yarışı Yazarları Derneği’ni vicdana çağırıyorum.